Expressen Tidning

May 08, 2019
”Därför betyder Petter så mycket för mig”

”Därför betyder Petter så mycket för mig”

Tv-profilen Karl-Fredrik Gustafsson, 35, förbereder julen på Eklaholm.I år väntar ett traditionsfyllt och glittrigt julfirande för 28 gäster i stora matsalen.– Jag älskar att laga mat och duka borden. Det gör mig lugn i sinnet, säger han.

Soldater körde in i  demonstranter – fem döda

Soldater körde in i demonstranter – fem döda

Flera personer har dött och skadats allvarligt under en demonstration i Myanmar.Enligt uppgifter har en folkmassa rammats av en bil under protester mot statskuppen som genomfördes i februari.

Inbrottstjuvar forcerade garageport med gaffeltruck

Tidigt på söndagsmorgonen inträffade en så kallad smash and grab-stöld i Göteborg, när flera gärningsmän forcerade sig in en företagslokal med hjälp av en gaffeltruck.Ingen person är ännu gripen.

MORGONENS NYHETER: Brinner fortfarande i fartyget utanför Göteborg • Misstänkt mord i Örebro • Gåtan med omikron-fallen

En massiv räddningsinsats har pågått sedan strax efter 14.30 på lördagen, utanför Vinga i Göteborg, där en brand utbrutit på lastfartyget Almirante Storni. Besättning om 17 personer är fortsatt på båten. ■■■En person hittades död utomhus i Örebro natten till söndag. Polis har inlett en...

Köpenhamnsarbetare utan lön  – om de inte har covidpass

Köpenhamnsarbetare utan lön – om de inte har covidpass

De knappt 40 000 anställda inom Region Hovedstaden i Danmark måste från och med måndag uppvisa giltigt covidpass – annars skickas de hem utan lön, skriver danska TV 2 Lorry. ”Om du inte vill följa ett föreläggande om att visa coronapass kan det få arbetsrättsliga konsekvenser,” står det i ett mejl...

Chatta med oss – hur  firar du andra advent?

Chatta med oss – hur firar du andra advent?

Andra advent är här och julafton kommer allt närmare, hur taggad är du? Är granen pyntad ännu? Dela med dig av dina julkänslor i Expressens julchatt – vi finns här hela dagen. Dessutom chattar Gry Forssell med er från 19.00.Du hittar chatten här nedan!

Gåtan – kände sig friska och testade negativt

Gåtan – kände sig friska och testade negativt

Omikrons spridningstakt oroar forskarna. Tidigare infektion tycks inte ge ett bra skydd mot den och nu kommer allt fler exempel på att omikron inte fångas upp av corona-testerna. Flera flygpassagerare har visat sig bära på viruset – trots negativa covid-test.

Man misshandlad – fyra maskerade  gärningsmän hotade med kniv

Man misshandlad – fyra maskerade gärningsmän hotade med kniv

En man i 20-årsåldern blev misshandlad av fyra maskerande gärningsmän i Lund natten mot söndag. Mannen ska ha blivit nedbrottad och hotad med kniv, men lyckats slita sig loss och larma polisen.Mannen ska inte ha åsamkats några allvarliga skador.

Mejlen till Sveriges Kabul-ambassad  – ett ”rop på hjälp”

Mejlen till Sveriges Kabul-ambassad – ett ”rop på hjälp”

Sverige avslutade evakueringsplanen i Afghanistan i slutet av augusti – då hade alla lokalanställda och personer på den så kallade ”svensklistan” lämnat landet.Nu rapporterar Ekot att Sveriges ambassad har fått 24 000 mejl – från afghaner som vädjar om hjälp och att få lämna landet.”Jag jobbade åt...

Turisterna: ”Spökstad – allt är igenbommat”

Turisterna: ”Spökstad – allt är igenbommat”

THAILAND. Öde paradisstränder väntar den som turistar i Thailand i december. Men också militärpolis och sjukvårdspersonal i skyddsutrustning som möter dig på flygplatsen. Ett positivt pcr-test när du anlänt kan innebära att semestern är förstörd. – Man tror att det ska vara underbart för att...

Massor av liv i havets soptipp

Massor av liv i havets soptipp

Plastskräp i Stilla havet är bostad åt en mängd marint liv.Det kan vara ett dåligt tecken.

Flickorna lever i skräck – utsatta för hedersvåld

Flickorna lever i skräck – utsatta för hedersvåld

Femton procent av alla barn som omhändertas på grund av hemförhållanden har utsatts för hedersförtryck och våld.Trots att många av dem misshandlats fysiskt leder få fall till fällande domar, visar en granskning av SVT Nyheter.Enligt forskaren Devid Rexvid är en anledning att barnen inte vågar vittna.

Miljardärsmaken You Lins  dubbelliv med flickvännen

Miljardärsmaken You Lins dubbelliv med flickvännen

Veronica Lin var 31 år när hon mördades i Högsbo 2003.Samtidigt som polisen jagade hennes dåvarande make, den kinesiska miljardären You Lin, så gifte han om sig med den flickvän han hållit hemlig under äktenskapet med Veronica.Det framgår i SVT:s ”Veronica och den kinesiske miljonären”.I...

Kvinnan utnyttjade ett barn sexuellt – kräver skadestånd

Kvinnan utnyttjade ett barn sexuellt – kräver skadestånd

En 22-årig kvinna dömdes för våldtäkt mot barn. Domen lindrades sedan av hovrätten till sexuellt utnyttjande av barn.Det nya straffet blev två månaders fängelse – men kvinnan hade redan suttit häktad i fem månader.Nu begär hon skadestånd.

Allt fler läggs in på iva  – 2 av 5 är vaccinerade

Allt fler läggs in på iva – 2 av 5 är vaccinerade

Beläggningen ökar på intensivvårdsavdelningar i Sverige.Och två av fem som vårdas är fullvaccinerade, enligt Göran Karlström, arbetsledare på Svenska intensivvårdsregistret, SIR. – Andelen har ökat ordentligt från september månad, säger han.

15-åringen om skolattacken:  Ville skapa underhållning

15-åringen om skolattacken: Ville skapa underhållning

Den 15-årige eleven hade planerat sin skolattack i månader.Timmarna innan förberedde han sin utrustning, skrev en dödslista och peppade med musik. Pojken har själv berättat att han insåg vad han höll på med först när han gick in på skolan och stack sin kniv i den första läraren han mötte. Att han...

Person hittad död utomhus – misstänkt mord

Person hittad död utomhus – misstänkt mord

En person har hittats död utomhus i Örebro natten till söndag.Personen låg på en gata i stadsdelen Väster och hittades vid midnatt av en förbipasserande, som larmade polisen.Polis har inlett en förundersökning om mord alternativt dråp.

Uppgifter: 175 000 ryska soldater vid gränsen

Uppgifter: 175 000 ryska soldater vid gränsen

Upp till 175 000 ryska soldater kan finnas vid gränsen mot Ukraina, enligt amerikansk underrättelsetjänst.De skulle kunna invadera landet snart, skriver CNN med hänvisning till underrättelseuppgifterna.

Explosivt föremål och vapen hittade i flerfamiljshus

Explosivt föremål och vapen hittade i flerfamiljshus

Ett explosivt föremål har hittats i ett flerfamiljshus på Hisingen i Göteborg i samband med ett vapenfynd.Bombtekniker och kriminaltekniker har befunnit sig på plats tillsammans med polisen. En förundersökning om grovt vapenbrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse har inletts.– Det är...

Coronademonstrationer i flera städer i Europa

Coronademonstrationer i flera städer i Europa

Tiotusentals personer har demonstrerat mot restriktioner och vaccinpass i flera europeiska städer på lördagen.I Wien skedde ett större demonstrationståg för tredje helgen i rad.Polisen sköt pepparsprej mot de österrikiska demonstranterna.

Comments(0)

Log in to comment