Svenska Dagbladet

May 08, 2019

Skarp prisökning på villor – ”medvind för säljarna”

Bostadspriserna fortsätter att stiga. Störst uppgång är det utanför storstadsregionerna, även om uppgångarna under januari var tydliga överlag. Allra mest steg villapriserna.

Apple larmar: Iphone-brist efter coronaviruset

Det kan bli svårt att köpa ny Iphone i vår på grund av coronaviruset, skriver Apple. Detta beror på att företagets leverantörer i coronadrabbade Hubei-provinsen i Kina har startat upp sin produktion långsammare än planerat.

Världsrekord i semla – väger 300 kilo

De hoppades slå semmelrekord, och gjorde det med god marginal. Världens största semla väger 300 kilo – dubbelt så mycket som den var planerad att väga.– Ska man slå rekord är det lika bra att göra det med råge, säger Moses Isik, vd på bageriet Bake My Day.

Greps för slöja – nya detaljer om Kinas läger

Nya läckta dokument tycks bevisa hur kinesiska myndigheter har utsatt muslimer i regionen Xinjiang för omfattande övervakning. Flera av dem som har satts i läger ska ha gripits enbart på grund av sin religiösa identitet.

Bloomberg trappar upp ordkriget mot rivalerna

Ett längre inslag på twitter där kandidaterna på Demokraternas sida alla får en släng av sleven. Mike Bloomberg har sin egen taktik för att bli president.– Bloomberg vill förstärka att det bara är han som kan besegra Trump, säger USA-experten Dag Blanck.

”Hur gör man när gästen ställer till det?”

En rödvinsfläck på en ljus soffa. Ett fint glas som går i bitar. Ska värden alltid stå för risken – eller bör en gäst som klantar till det erbjuda att betala? Etikettexpert Sofia Larsson svarar.

Riksrevisionen: Rut-avdrag betalar sig ej

Rut-avdraget ger en del jobb till utrikesfödda i Sverige som annars har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden.Men nästan en tredjedel av rutarbetarna har invandrat till ett jobb i branschen, enligt en granskning av Riksrevisionen.

Sjukhuschef i Wuhan dog av coronaviruset

En sjukhuschef i Wuhan är ett av dödsoffren för coronaviruset som sprider sig i och utanför Kina. Världshälsoorganisationen varnar för att världen överreagerar.

Amazons vd slår rekord i husköp

Jeff Bezos har köpt rekordvilla för 1,6 miljarder kronor i Los Angeles. Men det är långt ifrån det kostsammaste husköpet någonsin. SvD listar några av de dyraste privata bostäderna. Några möblerade med badkar för miljoner.

Läkare fördömer "tortyr" av Assange

Gruppen Läkare för Assange varnar på nytt för hälsotillståndet för Julian Assange i det brittiska fängelse där han sitter fängslad."Vi fördömer tortyren av Assange. Vi fördömer förnekandet av hans grundläggande rätt till lämplig sjukvård", skriver gruppen i ett gemensamt brev.

Sälen Sally simmade in i fiskbutik

Högt vattenstånd vållade problem på många håll längs västkusten under måndagen. Men i Hunnebostrand fick den höga havsnivån även en annan effekt.En säl som brukar hålla till i hamnen utanför en fiskaffär tog chansen och simmade in i den översvämmade butiken.

Se när jetmannen flyger över Dubai

På världsutställningen Expo 2020 i Dubai flög Vince Reffet en jetpack över Dubais skyline. Han lyckades ta sig upp på 1 800 meters höjd och göra loopar i luften

Publiken extatisk när Levit spelar Beethoven

På Konserthuset har Igor Levit inlett sin serie med Beethovens alla 32 pianosonater. Det är en kulturell händelse av stora mått, alls inte bara för dem med Beethovenbyst därhemma.

”Vad är det med SD:arna egentligen?”

Berglins: ”Om någon påpekar deras egna rötter låter de ungefär som en kinesisk ambassadör”

Flyr Syriens bomber: Det här är helvetet

Det svartnade för ögonen när bomberna slog ner alldeles nära. Nu har aktivisten Abdulkafi Alhamdo tagit med sig sin familj och lämnat sitt hem i norra Syrien bakom sig.– Det här är helvetet, inget annat, säger han.

Apple sprider virusoro på börsen

Oron för de ekonomiska effekterna av det nya coronaviruset har fått en ny skjuts sedan elektronikjätten Apple varnat för en intäktssmäll i första kvartalet.OMXS-index har efter drygt fem minuters handel fallit 0,9 procent, i linje med ledande Europabörser.

Författaren Charles Portis är död

Den amerikanske författaren Charles Portis är död, rapporterar The New York Times.

Svensk EU-nota hänger på Löfven

Svenskarna betalar mer till EU än vad de får tillbaka i EU-stöd.Nu vill EU-kommissionen och flera länder att Sverige bidrar med ännu mer.

Tre av fyra australier påverkade av bränder

Nära tre fjärdedelar av invånarna i Australien – nästan 18 miljoner personer – har påverkats av den senaste markbrandssäsongen i landet, enligt en studie.

Polisens nya spionplan möter kritik

Polisen väntas i veckan få grönt ljus att installera virusprogram i mobiltelefoner för att kunna läsa kommunikationer i krypterade appar.

Allt hetare bostadsmarknad

Det är återigen stekhett på bostadsmarknaden. Och halvvägs in i februari fortsätter priserna att stiga.

Öbergs tidigare guld sporrar hela laget

Att ha en regerande OS- och VM-mästarinna att mäta sig mot på träning har lyft hela laget, menar de svenska skidskyttarna.– Det ger ju känslan av att man själv har chansen, säger Linn Persson inför damernas distanslopp där Hanna Öberg ska försöka försvara sina dubbla guld.

Comments(0)

Log in to comment