Svenska Dagbladet

May 08, 2019

100 miljarder gick upp i rök – börsrysare väntas i höst

Göran Persson och Torbjörn Magnusson, nyvalda ordföranden i Swedbank respektive Nordea, har haft en iskall sommar. 100 miljarder har gått upp i rök på tre månader och börskurvorna pekar brant nedåt. Och hösten kan bli en rysare, tror en börsexpert.

Man död efter skottlossning i Danderyd

En man har skjutits till döds vid en ICA-butik i Stocksund i Danderyds kommun, norr om Stockholm.– Den skottskadade mannen är avliden. Vi bedriver en förundersökning angående mord, säger Towe Hägg, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Explosion vid bombgruppens insats

Någonting detonerade vid midnatt i samband med att nationella bombskyddet arbetade med ett misstänkt farligt föremål i Linköping. Detonationen både hördes och kändes en bra bit från platsen.– Vi håller på att skapa oss en bild och det är lite halvrörigt på platsen än så länge, säger polisens...

I kompromisslandet är alla årets dagar röda

Friåret har återuppstått igen från de politiskt döda reformförslagen; nu riskerar kostnader för åtta miljarder kronor innevarande mandatperiod att läggas på att blidka MP för att hålla S kvar vid makten.

Ryska strålningsmätare stängdes av efter smäll

Fyra ryska sensorer som mäter radioaktiv strålning i atmosfären slutade sända data bara dagar efter explosionen i Archangelsk.Analytiker sätter frågetecken för en rad underliga sammanträffanden.

Frias för mord efter att ha fött dött barn

En ung kvinna i El Salvador, mordåtalad sedan hon hade fött ett dödfött barn, har friats av en appellationsdomstol.– Tack gode Gud för att rättvisa har skipats, sade 21-åriga Evelyn Hernández.

Ödesdag i Italien – regeringen kan falla

Regeringskrisen som förlamat Italien i veckor kan få en ny vändning i dag, när politikerna i senaten riktar blicken mot premiärminister Giuseppe Conte.Vice premiärminister Matteo Salvinis önskan om ett nyval kan komma att grusas om Conte avgår självmant.

Malmström hedrad av pris för ledarskap

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström har utsetts till "Årets svensk i världen". Motiveringen lyder "starkt internationellt ledarskap" som skapat tillväxt och jobb.– Det är otroligt hedrande, säger Malmström till TT.

Lam hoppas på fredliga protester

Hongkongs kritiserade ledare Carrie Lam säger att hon hoppas att helgens fredliga jättedemonstration i staden var startskottet på att protesterna ska lugna ner sig.– Jag hoppas innerligt att det var inledningen av ett samhälle som återgår till fred och som avstår från våld, säger hon.

Flyktingar från förr utmanar i ny HBO-serie

Plötsligt dyker de upp över hela världen, människor från tre tidigare tidsåldrar.De kan inte ta sig tillbaka. Varför har de kommit – och hur påverkar nykomlingarna de samhällen de kommit till? Detta är utgångspunkten för HBO:s första norska serie, ”Beforeigners”.

Parker gör oss lika glada som på jul

Buskar, träd och kanske en och annan blomma. Det får oss att må bra. Åtminstone av vårt twittrande att döma. Effekten varar i flera timmar och är så pass stark att den kan jämföras med julen, som är årets gladaste tid på Twitter alla kategorier.

Här är populäraste sommarvärdarna

Långköraren "Sommar i P1" fortsätter sätta rekord. Både direktlyssningen och poddlyssningen ökade jämfört med året innan.– Det är helt fantastiskt att vi i det här fragmentiserade medielandskapet kan vara en sådan lägereld som vi är, säger programchef Bibi Rödöö.

Youtubes algoritm kan ha avgjort valet i Brasilien

Nu skakas världens största videosajt av nyheter om bolagets algoritm – som ska ha hjälpt Brasiliens president till makten.Hans framgångar är en följd av den ekonomi som kämpar om vår uppmärksamhet på nätet.

Ankarcrona: "Aldrig haft ett bättre lag"

Henrik Ankarcrona noterade något mer än de vanliga artighetsfraserna efter segern i Aachen i juli.Respekt, beundran och några stänk fruktan.– Jag tror att om jag och mina tidigare kollegor sätter oss ned kommer vi fram till att Sverige aldrig haft ett bättre lag, säger han.

Trumps Grönlands-tweet är allt annat än ett skämt

Trots att planeringen är i full gång och drottning Margrethe bjuder på middag på slottet, så kommer president Donald Trump bara ”kanske” till Danmark om två veckor. Det hela är ett spel som Trump bemästrar till fullo.

Detta händer i näringslivet 20 augusti

Det här händer i näringslivet tisdagen den 20 augusti.

Klimatförändringarna kan förklara Trumps köplust

En svag lokal ekonomi och ett klimat som gör naturresurser svåra eller omöjliga att utvinna. Vad får ändå den amerikanska presidenten att vilja köpa Grönland? Svaret kan vara att klimatförändringarna tinar upp isen.

Hongkongs ”järnlady” mitt i krisen – vägrar vika ner sig

Hongkong styrs av en stenhård arbetsnarkoman som nu blivit demonstranternas måltavla. De massiva protesterna i Hongkong fortsätter och riktar fokus på öns ledare Carrie Lam – som vägrar ge sig.

Woods: "Kanske tar ut mig själv"

Tiger Woods vann US Masters i våras. Trots det riskerar han att missa årets Presidents cup.Bara en person kan rädda en plats åt spelaren – lagkapten Tiger Woods.

Avvisat migrantskepp vägrar lämna Italien

Åtta migranter från räddningsfartyget Open Arms har fått lämna fartyget och förts till ön Lampedusa för medicinsk undersökning. För övriga drygt hundra migranter ombord är läget fortsatt oförändrat, de nekas att gå i land av regeringen i Rom.

”Extremt smart” diplomat – avskydd i USA och Iran

Han blev världskänd i samband med kärnenergiavtalet 2015. Men sedan dess har hans stjärna dalat. I dag är Irans utrikesminister illa sedd av hökar i både USA och Iran. På tisdag träffar han Margot Wallström i Stockholm.

Vegansk fond kryddar New York-börsen

Den som vill göra helt veganska fondval kan snart vända sig till USA och New York-börsen.

Konfirmandernas larm: Präst tittade på barnporr

En präst utreds av Svenska kyrkan efter en konfirmationsresa.Enligt konfirmanderna tittade prästen på barnporr på bussen – något som fångades på film, enligt uppgifter till TT.– Jag kommer att polisanmäla det här, säger församlingens kyrkoherde.

Comments(0)

Log in to comment