Expressen Tidning

May 08, 2019
Mikael, 56, fick faktura  – för inställt evenemang

Mikael, 56, fick faktura – för inställt evenemang

I slutet av juli skulle Gothenburg Slalom Skaters anordna SM i Slottsskogen.Men på grund av coronarestriktionerna ställdes evenemanget in.Till sin förvåning damp det ändå ner en faktura till föreningens ordförande Mikael Hadestrand från Göteborgs stad.– Jag finner inga ord, det är skrattretade,...

USA ser Kina som ny kärnvapenrival

USA ser Kina som ny kärnvapenrival

För USA har det alltid varit Moskva som utgjort det enda riktiga kärnvapenhotet.Men amerikanska försvarsanalytiker börjar se en ny rival.Kina moderniserar sitt försvar och tros komma att fördubbla sin kärnvapenarsenal under 2020-talet.

Skånetrafiken vädjar till regeringen – efter rektorernas vägran

Skånetrafiken vädjar till regeringen – efter rektorernas vägran

Skånetrafiken vädjade tidigare under sommaren till rektorerna på Malmös gymnasieskolor att ändra elevernas scheman i höst för att undvika trängsel – en vädjan som inte fick något gehör. Nu har Skånetrafiken lämnat in en skrivelse till regeringen om saken, skriver Sydsvenskan.

De kan få sin egen  SVT-serie: ”Roligt”

De kan få sin egen SVT-serie: ”Roligt”

Leah Mach Sveum, Zanna Penmit, Olivia Mårt Svensson och Lea Lotsengård från Oskarshamn är bästa kompisar – och snart kan de bli tv-kändisar. Nu provfilmar de för SVT. – Det som är roligt är ju att göra det här ihop, säger Leah.

Prisras i svenskparadiset –  efter oron på husmarknaden

Prisras i svenskparadiset – efter oron på husmarknaden

Bostadspriserna i Spanien sjunker. Störst är nedgången i svenskarnas favoritområden, enligt fastighetsförmedlaren Bjurfors Utland.Enligt mäklare har det funnits en oro på marknaden sedan coronautbrottet startade, och siffror visar att allt färre som äger hus vågar sälja. Gabrielle Wadström, som har...

Hyllningen till Alsings minne –  frun Anette: "Enorm saknad"

Hyllningen till Alsings minne – frun Anette: "Enorm saknad"

Adam Alsings familj och nära vänner startar nu en stiftelse till hans minne.Syftet med stiftelsen är att dela ut stipendium till mediepersoner som verkar i Adams anda. ”Vi kämpar fortfarande med en enorm saknad och det får vi leva med i resten av våra liv. Vår förhoppning är att stiftelsen Adams...

Boende larmar om nytt kaos: ”Värsta på 60 år”

Boende larmar om nytt kaos: ”Värsta på 60 år”

Felparkerade bilar har återigen blivit ett stort problem på Österlen – där badsuktande svenskar i stora antal söker sig till stränderna. För mjölkbonden Anders Johnsson är trafikkaoset ett hot mot hela hans verksamhet.– Det kan vara flera hundra bilar som är felparkerade, säger han.

Flygplan har kraschat  i Indien – bröts i delar

Flygplan har kraschat i Indien – bröts i delar

Ett passagerarplan med 190 personer ombord har kraschat i Indien.Minst 14 personer har dött och 123 personer skadats, varav 15 allvarligt, skriver AP.Flygplanet skulle föra hem indier som blivit strandsatta under coronakrisen.– Flygplatsen är ökänd för att vara svår. Den ligger på en bergstopp med...

Kapade bilen misstänks ha använts vid väpnade rånet

Kapade bilen misstänks ha använts vid väpnade rånet

I onsdags blev en kvinna brutalt rånad på sin bil i östra Göteborg.Nu misstänker polisen att samma bil backades in på lånekassan i Olskroken under rånförsöket på fredagen.– Det är samma slags bil, så det är en hypotes som utreds, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i region Väst.

Trump inför sanktioner mot Hongkong-ledare

Trump inför sanktioner mot Hongkong-ledare

USA inför nya sanktioner mot flera toppolitiker i Hongkong, och även ledaren Carrie Lam.Detta efter att Kina infört en ny säkerhetslag i Hongkong som bland annat förbjuder spridandet av regimkritisk litteratur.

Agnes Wolds uppmaning  – när allt fler unga smittas

Agnes Wolds uppmaning – när allt fler unga smittas

Folkhälsomyndigheten varnar för ökad smitta bland unga, främst i åldersgruppen 20–29 år.Professor Agnes Wold befarar att spridningen ska spilla över på riskgrupperna – men vill samtidigt inte begränsa ungdomarna för mycket.– Man måste låta unga människor få ha lite kul, men de ska vara väldigt...

Efter kritiken - nu är mordutredningen klar

Efter kritiken - nu är mordutredningen klar

Det misstänkta mordet på Emilia Lundberg har satt djupa spår i Tollarp. Nu är mordutredningen klar, rapporterar Kristianstadsbladet.– Att vi kommit så här långt talar för att åtal kommer att väckas, säger åklagare Kristina Amilon, till tidningen.

Man sköts ihjäl vid  lekplats – en häktas

Man sköts ihjäl vid lekplats – en häktas

En 40-årig man sköts ihjäl vid en lekplats i Råslätt i Jönköping.Tre män häktades initialt, men släpptes sedan på fri fot.Nu har en av dem tre männen, en 28-årig man, häktats på nytt misstänkt för mordet.

Globala uppvärmningen dödligare än virusutbrott

Globala uppvärmningen dödligare än virusutbrott

Klimatförändringarna kommer döda fler personer än virussjukdomar, visar en ny studie. Platser som redan är fattiga och varma är särskilt utsatta. – Klimatförändringar är en folkhälsofråga och en jämställdhetsfråga, säger klimatforskaren Bob Kopp till The Guardian.

Norge förbjuder all alkoholservering efter midnatt

Norge förbjuder all alkoholservering efter midnatt

Norges krogar förbjuds servera alkohol efter midnatt i ett försök att hindra smittspridning, rapporterar NRK och andra norska medier. – När du följer smittråden så beskyddar du dem du älskar, säger hälsominister Bent Høie på presskonferensen.

Kvarlevor hittade efter brand i sommarstuga

Kvarlevor hittade efter brand i sommarstuga

I onsdags stod två sommarstugor i brand i Hässleholm.Nu är den tekniska undersökningen färdig – och polisen har hittat kvarlevor från en människa bland brandresterna, skriver Kristianstadsbladet.– Vi har däremot inte kunnat fastställa identiteten eller vilket kön personen har, säger Anders Svenson,...

Inga nya dödsfall i corona – totala dödstalet skrivs ner

Inga nya dödsfall i corona – totala dödstalet skrivs ner

Inga nya dödsfall har rapporterats in till Folkhälsomyndigheten det senaste dygnet.I stället minskar antalet döda med tre personer sedan torsdagen.– Det är en region som har gjort en efterjustering, säger Sara Rörbecker, pressekreterare på Folkhälsomyndigheten.Totalt har 5 763 personer dött till...

Båt har kantrat – tio personer i vattnet

En båt med tolv personer ombord har kantrat.Tio personer har hamnat i vattnet i Älvkarleby, rapporterar UNT. – Personerna ska vara blåslagna men vid liv, säger Daniel Åström, befäl vid Gästrike räddningsjänst till tidningen.

Danska Århus inför krav på munskydd i kollektivtrafiken

Danska Århus inför krav på munskydd i kollektivtrafiken

Den danska hälsoministern Magnus Heunicke har beslutat att införa krav på munskydd i kollektivtrafiken i Århus kommun. Detta rapporterar BT. Detta efter att flera busschaufförer insjuknat i covid-19.

Presidenten: Utesluter inte raket eller bomb

Presidenten: Utesluter inte raket eller bomb

Explosionen i Beirut kan ha orsakats av en raket eller en bomb, enligt landets president, rapporterar Sky News.– Det finns en möjlighet att det fanns en yttre inblandning, säger Michel Aoun till lokala medier.

Comments(0)

Log in to comment