Expressen Tidning

May 08, 2019
Victorias fina gest mot de Förintelseöverlevande

Victorias fina gest mot de Förintelseöverlevande

Kronprinsessan Victoria har blivit fast på flygplatsen i Polen sedan statsplanet återigen fått tekniska problem och stannat på backen.– Ja, det stämmer att kronprinsessan stannar över en natt, bekräftar hovets presschef Margareta Thorgren för TT.

Isabella Lövin: ”Vi måste bort från  tankesättet att vi kan kompensera”

Isabella Lövin: ”Vi måste bort från tankesättet att vi kan kompensera”

Isabella Lövin (MP) menar att vi måste lita på FN-systemet som lagt grunden för klimatkompensation, säger hon i DN.Samtidigt är miljö- och klimatministern kritisk till synsättet som konceptet bygger på.– Vi måste gå bort från tankesättet att man ska kompensera för någonting, förklarar hon i DN.

Här invaderar gräshopporna: ”Katastrofala följder”

Här invaderar gräshopporna: ”Katastrofala följder”

Miljarder gräshoppor plågar östra Afrika

Skottlossning – man till sjukhus i privatbil

Skottlossning – man till sjukhus i privatbil

En man skadades sent på måndagskvällen i en skottlossning i centrala Kristianstad.Den skjutne ska ha förts i privatbil till sjukhuset. Det är inte känt hur illa skadad han är. Polis är på plats på sjukhuset.– Gärningsmännen ska ha lämnat platsen till fots, säger Rickard Lundqvist vid...

Män trängde sig in i bostad – hotade kvinna

Under måndagen trängde sig två män in i en bostad i Vara där de hotade en kvinna med våld.De greps senare på bar gärning, skriver SkLT.

Tunga republikanska namn vill höra Bolton vittna om Trump

Tunga republikanska namn vill höra Bolton vittna om Trump

USA:s president Donald Trump ville, enligt Trumps förre nationella säkerhetsrådgivare John Bolton, knyta frysningen av det militära stödet till Ukraina till en utredning av Hunter Biden och John Biden.Nu vill flera tunga republikaner att senaten ska höra Bolton vittna i riksrättsprocessen mot...

Johanna Möller vill ha trollspö i fängelset

Johanna Möller vill ha trollspö i fängelset

Johanna Möller har ansökt om att få ha sitt trollspö i cellen på anstalten i Ystad.Hon skriver att hon behöver det ”i syfte att fortsätta trolla och för att få tillbaka sin identitet”.Men det säger Kriminalvården nej till, rapporterar Aftonbladet.

Han fick sitt Foodorakonto kapat – såg maten skickas

Han fick sitt Foodorakonto kapat – såg maten skickas

Nicklas Bäckström kunde följa hur Foodora levererade mat åt en bedragare. Men trots att han tog kontakt med supporten direkt kunde bedrägeriet inte stoppas.I stället fick Nicklas kvitton på hämtmaten – på 892 kronor. – Jag trodde faktiskt inte att det här skulle vara omöjligt.

Polisen utreder överfallsvåldtäkt mot tonårsflicka

Polisen utreder överfallsvåldtäkt mot tonårsflicka

En tonårsflicka har våldtagits i en skogsdunge i Bålsta, skriver polisen på sin hemsida.

Frisör våldtog flicka  med utvecklingsstörning

Frisör våldtog flicka med utvecklingsstörning

En ung flicka har våldtagits av en frisör i norra Skåne.Flickan – som bor på ett LSS-boende – har en lindrig utvecklingstörning som gör henne blyg och rädd. Hon vågade inte säga emot.Mannen måste ha insett att hon inte deltog frivilligt, anser Kristianstads tingsrätt, som dömer honom till två års...

Uppgifter: Efterlyste  Anatolij Udodov gripen

Uppgifter: Efterlyste Anatolij Udodov gripen

Anatolij Udodov, 68, från Stockholm har beskrivits som kontaktperson mellan ryska paramilitärer och svenska nazister. Sedan november har han varit efterlyst och anhållen i sin frånvaro misstänkt för grovt vapenbrott. På söndagen greps han enligt uppgift av Säpo på Arlanda. Åklagaren vill inte...

Regnigaste platsen  är inte längre Borås

Regnigaste platsen är inte längre Borås

Borås förlorar utmärkelsen som Sveriges regnigaste plats – under 2019 regnade det mest i halländska Torup.Solrekordet vinner Sveriges största ö. Men varmast var det långt mer norrut.

Victoria hedrade Förintelsens offer

Victoria hedrade Förintelsens offer

Statsminister Stefan Löfven, kronprinsessan Victoria och riksdagens talman Andreas Norlén var på plats i Auschwitz-Birkenau för att hedra Förintelsens offer.Med dem i Polen var nio överlevande från Sverige.Budskapet som genomsyrade den gripande minnesceremonin var – aldrig mer.

Man fastklämd under bilen – när han mekade

En man blev fastklämd under sin egen personbil.Mannen mekade med bilen när domkraften gick sönder.Han fördes senare med ambulans till sjukhus.

Stadsrevisionen kräver in  underlag till miljondealen

Stadsrevisionen kräver in underlag till miljondealen

I förra veckan kunde GT avslöja trafikkontoret i Göteborgs hemliga mångmiljondeal med en av förvaltningens leverantörer.Nu har Stadsrevisionen krävt att få in de handlingar som låg till grund för uppgörelsen – som kostat skattebetalarna tre miljoner kronor.

Experten om Trumps plan för Israel:  ”Extremt ofördelaktigt för Palestina”

Experten om Trumps plan för Israel: ”Extremt ofördelaktigt för Palestina”

Mellanösternkännaren Anders Persson förklarar varför fredsplanen kommer just nu

Tonårspojke knivskuren utomhus

En 17-årig pojke hittades på måndagen knivskuren utomhus på Hornsgatan i Nybro.Han fördes till sjukhus med ambulans.

Medarbetare från  Volvo sätts i karantän

Medarbetare från Volvo sätts i karantän

Utbrottet av coronaviruset i Wuhan i Kina har lett till konsekvenser för Göteborgs industrijättar.Göteborgsbolagen Volvo Cars, AB Volvo, SKF och Geelyägda Cevt sätter de medarbetare som varit i Kina i karantän, skriver GP.– De som har återvänt efter resor i Kina ombeds nu att jobba hemifrån i två...

Man hittad knivhuggen på tunnelbanestation

Ordningsvakter hittade en man med misstänkta knivhugg vid tunnelbanestationen i Vårberg i södra Stockholm. Mannen är talbar och förs till sjukhus, skriver polisen på sin hemsida.

Tuffa kritiken mot prins Charles stora flygvanor

Tuffa kritiken mot prins Charles stora flygvanor

Prins Charles får kritik för att predika hållbarhet och varna för klimatförändringar medan han flyger privatjet kors och tvärs över klotet.På bara elva dagar, veckan innan han träffade Greta Thunberg i Davos, släppte prinsens plan ut över 162 ton koldioxid.Vid flera tillfällen flögs tomma plan för...

Comments(0)

Log in to comment