Expressen Tidning

May 08, 2019
Yasra larmade att barn for illa i Båstad – fick sparken

Yasra larmade att barn for illa i Båstad – fick sparken

I höstas larmade två tjänstemän att barn i Båstad for illa utan att kommunen agerade.Larmet kan ha räddat livet på barn som utsatts för övergrepp.Men för visselblåsarna var det början på en mardröm.Nu är en av dem, Yasra Delpisheh, den första i landet som stämmer sin arbetsgivare för repressalier...

Nya spåret: Tysk man  pekas ut som misstänkt

Nya spåret: Tysk man pekas ut som misstänkt

Polisen har ett nytt huvudspår i fallet kring försvunna Madeleine McCann. En tysk man som sitter fängslad i Tyskland för andra brott pekas ut som ny huvudmisstänkt, rapporterar Sky News.

Linas schäfervalp blev  attackerad av kamphund

Linas schäfervalp blev attackerad av kamphund

Lina Hansens 13 veckor gamla schäfervalp fick allvarliga skador när den blev attackerad av en lösspringande hund av kamphundsras på Åhus hundstrand. Nu vill hon varna andra – och komma i kontakt med hundens ägare. – Jag vill inte spä på drevet mot de här raserna men jag vill att folk ska förstå...

Anna, 28, saknar två poäng på en tenta – tvingas gå om helt år

Anna, 28, saknar två poäng på en tenta – tvingas gå om helt år

På grund av en misslyckad tentamen måste Anna Pantefors, 28, gå om ett helt år på sjuksköterskeprogrammet.Detta på grund av en ändring i kursplanen.Det är något hon – och 15 kurskamrater – nu kämpar med att lösa.– Jag är jätteledsen. Hela förra veckan gick till att gråta och försöka få tag i folk,...

Björn Olsens ilska:  ”Det är ju patetiskt”

Björn Olsens ilska: ”Det är ju patetiskt”

På Sergels torg i centrala Stockholm samlades tusentals personer för att demonstrera. Det får Björn Olsen, professor i infektionssjukdomar, att se rött – och anser att arrangörerna inte borde ha fått tillstånd. – Jag blir djupt bestört av det där beteendet. Det är hemskt och ignorant, säger han.

Ytterligare tre poliser misstänkta efter Floyds död

Ytterligare tre poliser misstänks nu för att ha orsakat George Floyds död.Det skriver Minnesotas senator Amy Klobuchar på Twitter.Sedan tidigare sitter polisen Derek Chauvin häktad.

Experterna: Så kan du  agera om du har antikroppar

Experterna: Så kan du agera om du har antikroppar

Nu finns antikroppstester som visar om du varit coronasjuk eller inte.Men hur ska man agera om man enligt testet har antikroppar?Folkhälsomyndigheten säger: Fortsätta följa rekommendationerna, men andra experter är mer öppna för att man på det personliga planet kan tänka annorlunda.– För många...

Märta, 27 om förändringen på Tinder under pandemin

Märta, 27 om förändringen på Tinder under pandemin

Hur dejtar man via Tinder under corona? Märta Waldrop, 27, från Göteborg menar att stämningen i appen är annorlunda. – Man är mycket mer ärlig, säger hon.

Skolverkets GD: Inga skäl ifrågasätta vår studie

Skolverkets GD: Inga skäl ifrågasätta vår studie

Utbildningsminister Anna Ekström begär nu att OECD gör en ny granskning av Sveriges PISA-resultat, med anledning av Expressens avslöjande.Skolverket står dock fast vid att studien genomförts korrekt – trots att fler elever exkluderades från testet än det fanns nyanlända.– Vi kan ju inte utgå ifrån...

Arrangören: ”Det är vår rättighet att leva”

Arrangören: ”Det är vår rättighet att leva”

Polisen har löst upp Black lives matter-demonstrationen på Sergels torg på grund av för mycket folk.Men arrangörerna är nöjda.– Det är jättebra att det dök upp så mycket folk, men man bör tänka på att vi är mitt i en pandemi, säger Ibi Chune Jogestrand.

Migrationen ny kris för S – kan spräcka regeringen

Migrationen ny kris för S – kan spräcka regeringen

Nu väntar en ny huvudvärk för Stefan Löfven.Migrationspolitiken är – efter arbetsrätten – ännu en fråga med potentiell sprängkraft för regeringen.Knäckfrågor som uppehållstillstånd och volymmål hotar att sänka den parlamentariska migrationskommittén, som kallats till ett avgörande möte på torsdagen...

Laura, 26, ordnar protest:  ”Tänker inte sitta hemma”

Laura, 26, ordnar protest: ”Tänker inte sitta hemma”

Hundratusentals protesterar i USA mot polisens våld mot svarta sedan George Floyd dödades under ett gripande.Nu vill Laura Doumad, 26, att Sverige ska visa stöd på Malmös gator.– Jag tänker inte sitta hemma när mina vänner och familj riskerar sina liv i USA, skriver hon på Facebook.

Tusentals personer vid  manifestation i Stockholm

Tusentals personer vid manifestation i Stockholm

Mot bakgrund av oroligheterna i USA samlades tusentals personer för en manifestation på Sergels torg.Polisen beslöt att upplösa den allt för stora folksamlingen – men demonstranterna tågade vidare genom centrala Stockholm.Starka scener utspelade sig vid Sankt Eriksplan när en kvinnlig polis ställde...

Rysk atomubåt till  Östersjön i sommar

Rysk atomubåt till Östersjön i sommar

Atomubåten ”K-266 Orel” har två kärnreaktorer och plats för 24 kryssningsmissiler.Det ryska jättefartyget är av samma klass som ”Kursk” - ubåten som sjönk efter en explosion ombord. I sommar ska ”Orel” passera danskt farvatten för vidare färd till Östersjön.

Trump vill stoppa flygbolag från Kina

Trump vill stoppa flygbolag från Kina

Donald Trump vill stoppa kinesiska flyg – både från att flyga in i och ut ur USA.Det skriver New York Times.Förbudet ska gälla från den 16 juni.

En till sjukhus efter olycka – livshotande skador

En motorcykel och en personbil har kolliderat vid Furutorpsgatan i Helsingborg. En person har förts till sjukhus med livshotande skador.

Profilerade kyrkomannen  sparkas efter sexköpet

Profilerade kyrkomannen sparkas efter sexköpet

Kyrkoprofilen som i november köpte sex hade hållit saken hemlig och fortsatt med sitt arbete. Men efter GT:s artikel på onsdagen meddelar hans arbetsgivare att mannen nu sparkas. – Det känns förkrossande och väldigt jobbigt att det inte kom upp tidigare, säger kyrkoprofilens chef.

Lastbilshaveri på E22 - stor påverkan på trafiken

En lastbil har havererat på E22 i höjd med Fjälkinge. Stor påverkan på trafiken.

Kraftigt jordskred i Norge – hus och stuga dragits med

Ett kraftigt jordskred har inträffat i Alta i Norge, skriver Dagbladet. Polisen uppger att ett hus och en stuga ska ha dragits med – men det finns inga uppgifter om skadade. – Det är stor rasrisk, säger Torfinn Halvari, operationsledare, till NRK.

Comments(0)

Log in to comment