Expressen Tidning

May 08, 2019
Donald Trump: Alla bevis pekar mot Iran

Donald Trump: Alla bevis pekar mot Iran

Det mesta pekar på att det var Iran som låg bakom attacken mot de saudiska oljeanläggningarna.Det sa president Donald Trump på en pressträff i Vita huset sent på måndagskvällen.– Jag söker inte krig, men ibland är det nödvändigt, sa presidenten också.

Misstänkt seriemördare gripen – avslöjad av DNA-släktforskning

Misstänkt seriemördare gripen – avslöjad av DNA-släktforskning

En misstänkt seriemördare har gripits i Florida.Med hjälp av DNA och genetisk släktforskning har man lyckats knyta Robert Hayes, 37, till minst fyra mord.– Han hade dödat igen, säger Ric Bradshaw, sheriff i Palm Beach.

Misstänkt brottsplats avspärrad - tre till sjukhus

Måndag kväll kom tre skadade personer in till sjukhus i Malmö - en av dem med skottskador.Polisen har spärrat av en misstänkt brottplats vid Almgården i Malmö.Ärendet rubriceras i nuläget som mordförsök samt försök till grovt rån. Enligt Region Skåne är en av de tre allvarligt skadad.

Israel går till val igen: Ja eller nej till Netanyahu

Israel går till val igen: Ja eller nej till Netanyahu

TEL AVIV. Israel går till val på tisdagen – och allt handlar om Benjamin Netanyahu.Sakfrågorna är borta, det gäller ja eller nej till den både hatade och hyllade premiärministern.Som får en hård match av ett gäng generaler med förre ÖB:n Benny Gantz i spetsen.

Donald Trump jagas av åklagare – för mutpengar

Donald Trump jagas av åklagare – för mutpengar

Åklagarkammaren på Manhattan lägger i en ny växel för ett leta efter mutpengar som de misstänker att Donald Trump betalat till porrskådisen Stormy Daniels och en annan kvinna. Nu har de ett domstolsbeslut på att Trump ska lämna ut uppgifter om sina skatteåterbäringar – sedan åtta år tillbaka.

Åklagare kopplas in  – efter jättebranden

Åklagare kopplas in – efter jättebranden

Kammaråklagare Thomas Willén har nu inlett en utredning efter storbranden som totalförstörde Slottsskogshallen i Göteborg, rapporterar SVT.Två tolvåriga pojkar har enligt polisen berättat att de kan ha startat branden.– När en person under 15 år är misstänkt för ett grovt och allvarligt brott, så...

Fortkörare fångades på bild i 166 km/h - nekar

Fortkörare fångades på bild i 166 km/h - nekar

När bilen susade förbi fartkameran på väg 23 i Alvesta kommun mättes hastigheten till 166 kilometer i timmen.Nu åtalas en man i 45-årsåldern för fortkörning på 80-vägen.45-åringen uppges att han tagit in experthjälp som ska bevisa att han är oskyldig, rapporterar Smålandsposten.

Polisbefäl sexofredande kolleger - riskerar jobbet

Polisbefäl sexofredande kolleger - riskerar jobbet

Polisen, med en chefsposition i Kronobergs län, står åtalad för flera sexofredanden mot flera kvinnliga kolleger.Döms polisbefälet kommer han sannolikt förlora jobbet, enligt polisens personalansvarsnämnd.Polismannen nekar till brott.

Brand härjar i förskola  – har spridit sig till taket

Brand härjar i förskola – har spridit sig till taket

En brand härjar i en förskola i Borlänge.Branden ska ha börjat i fasaden och sedan spridit sig till takkonstruktionen.– Vi är på plats med sex enheter, säger Johan Wahren, inre befäl vid räddningstjänsten Dala Mitt.

Man var för tung för sin  cykel – kräver pengar

Man var för tung för sin cykel – kräver pengar

Redan efter en månad gick mannens nya cykel sönder.Anledningen? Att han var för tung, enligt honom själv.Nu anser Allmänna reklamationsnämnden att mannen bör få pengarna tillbaka, skriver Kungsbacka-Posten.

Garagelänga i full brand – risk för spridning

Garagelänga i full brand – risk för spridning

En garagelänga står i full brand i Sätra i Gävle på måndagskvällen. Enligt räddningstjänsten är branden inte under kontroll och i nuläget finns en risk för spridning.– Det brinner för fullt här, säger Tommy Törling, inre befäl vid räddningstjänsten.

Doktor Kylie dömd till tio års fängelse i Iran

Doktor Kylie dömd till tio års fängelse i Iran

Under nästan ett års tid har australiska Kylie Moore-Gilbert suttit fängslad på ökända fängelset Evin i Iran. Först nu har hennes hemland släppt hennes namn och bild – då den ”tysta diplomatin” inte skördat framgång. Ingen vet dock varför doktorn, som föreläste om islamiska studier, har dömts till...

Kina angriper svenska  journalisten Kurdo Baksi

Kina angriper svenska journalisten Kurdo Baksi

Sveriges Författarförbund, Svenska PEN och Journalistförbundet protesterar mot hur Kinas ambassad angriper journalisten och demokratiaktivisten Kurdo Baksi.I ett av flera uttalanden målar Kina ut Baksi som vansinnig.

Inget brott vid kollision mellan fartyg i Karlskrona

Inget brott vid kollision mellan fartyg i Karlskrona

Under måndagsförmiddagen kom larm om att ett kabelfartyg kolliderat med passagerarfärjan Stena Spirit.Nu väljer Kustbevakningen att inte utreda händelsen vidare.– Det ligger inte i statens intresse att utreda, säger Tomas Molldén, vakthavande befäl på Kustbevakningen, till P4 Blekinge.

Man åkte till Spanien  – med bruten nacke

Man åkte till Spanien – med bruten nacke

Den äldre mannen sökte vård på en klinik i Borås kommun efter en fallolycka och skickades hem med smärtstillande.Han begav sig sedan till Spanien – där den lokala sjukvården upptäckte att han hade en fraktur i nacken, enligt lex Maria-anmälan.

Utomjordiskt objekt närmar sig vårt solsystem – första bilden

Utomjordiskt objekt närmar sig vårt solsystem – första bilden

En långväga besökare rör sig just nu in i vårt solsystem, uppger NASA.Det interstellära objektet är unikt och astronomerna är minst sagt exalterade.– Det är så spännande att vi i stort sett släppt alla andra projekt just nu, säger astronomen Olivier Hainaut.

Stjärnbloggarens mörka sida:  ”Vi måste sluta skämmas”

Stjärnbloggarens mörka sida: ”Vi måste sluta skämmas”

Emelie Walles, 36, från Malmö driver tre bolag och jobbar sju dagar i veckan. Samtidigt låter hon alla som vill följa hennes liv på Instagram och i sin blogg. Hennes olika kanaler i sociala medier har över en halv miljon exponeringar. Men bakom framgången och det intensiva livet finns en mörk sida....

Lovades lägre månadskostnad – fick räkning på 20 000 kronor

Lovades lägre månadskostnad – fick räkning på 20 000 kronor

Kunderna lovades billigare telefoni av försäljarna. Men det slutade med att de drabbades av räkningar på 10 000-tals kronor.Blåsta kunder får nu stöd av Konsumentombudsmannen, KO, som drar företaget Telefonihuset/Mobilegroup Nordic AB och dess vd inför domstol.– Vi uppfattar det som systematiska...

Lärarnas larm: hot  och våld på skolan

Lärarnas larm: hot och våld på skolan

Enligt Lärarnas riksförbund har personalen på en skola i Färgelanda kommun varit utsatta för våld och hot under en längre tid. Det rapporterar P4 Väst.Facket har nu anmält skolan till Arbetsmiljöverket.Kommunens barn- och utbildningschef Anna Gunnervik säger att personalen nu ska få extra utbildning.

En person till sjukhus efter villabrand

En person har förts till sjukhus efter en brand i en villa på Orust.Skadeläget är okänt.

Comments(0)

Log in to comment