Skäggtips för dig med gles och tunn skäggväxt July 08, 2019


July 08, 2019 - 23 views
Upplever du att ditt skägg är glest och kämpar med att odla ett tätare skägg? Det kan vara lätt att snegla på ett skägg med tätare hårväxt än vad du själv har och börja jämföra, men du får inte glömma att ditt skägg (oavsett om du har en gles eller tunn skäggväxt) är en del av din look och det som gör just dig till dig. Din skäggväxt ligger i dina gener och det innebär att vissa har antydan till glesare och tunnare skäggväxt än andra.
Vill du ha tips på hur du kan äga en gles och tunn skäggväxt har du kommit till rätt ställe. Vi har samlat alla våra bästa tips och tricks på hur du maxar din egna skäggväxt.    
1. Stressa mindre och sov mer 
Hälsan spelar stor roll för att få skägget att växa bättre. Dålig sömn och stress har negativ inverkan på hårväxten och både tunnar ut håret och försämrar tillväxten. För att få en tätare och tjockare skäggväxt (och ett hälsosamt liv!) bör du ta dig tid för återhämtning, stressa mindre och sova mer. Det är faktiskt under natten som vi fyller på med energi – vilket behövs för all typ av tillväxt, även skäggets!
För att odla mer skägg när du har gles och tunn skäggväxt är ett alternativ att testa kosttillskott för att få i dig extra vitaminer och näring. Spana speciellt efter kosttillskott som har biotin i sig. Biotin gör så att skäggets strån kan bli tjockare och skägget kan därmed upplevas fylligare. Det är dessutom enkelt att hitta kosttillskott med biotin på apoteket! Se även till att äta frukt och grönt för att tillgodose kroppens behov av vitaminer och mineraler. 
2. Låt skägget växa och ha tålamod
 
Hur tråkigt det än låter med tålamod så är det en nyckelspelare i slaget om tätare skäggväxt. Om du vill odla skägg ska du låta det vara i 1-2 månader innan du börjar trimma det. Under tiden kan det se en aning ojämt och ovårdat ut men håll ut, det kommer att göra stor skillnad. Det är inte ovanligt att håret på vissa områden såsom hakan eller kinden inte växer ut alls, men ju längre resten av skägget blir, ju bättre kommer glesare ytor att täckas. Om du tittar noga har även tjocka skägg fläckiga ytor med mindre skäggväxt!
3. Trimma rätt!
 
Ett bra tips är att köra olika längder på olika områden för att täcka glesare områden. Till exempel använda en längre triminställning på kinderna och kortare under hakan. På så sätt kommer skägget att se tjockare ut och ju mer du låter det växa ut, ju mer fläckar kommer du kunna trolla bort. För att få en snygg look under tiden, bör du fortfarande vara noga med snygga skägglinjer. Här är OneBlade ett bra alternativ eftersom du kan välja mellan 4 olika trimlängder och fixa skarpa skägglinjer med ett och samma verktyg. Smidigt!