Radio hits - Sweden Prognos för Sverige Mycket varm luft


June 25, 2020 - 1360 views

Ett högtryck med riktigt varm luft täcker större delen av landet. I går hade några stationer i södra Norrland sin varmaste junidag på drygt 30 år, däribland Edsbyn med 31,3 grader och Sveg med 31,2 grader. I går uppmättes också säsongens hittills högsta temperatur då Forse i Ångermanland rapporterat 31,7 grader, och det är också den högsta junitemperaturen som har observerats på den stationen sedan mätningarna startade 1956.

I dag strömmar ännu lite varmare luft in över landet och en temperatur på omkring 30 grader eller mer väntas i ett område från norra Götaland och upp över Svealand, södra Norrland och även Västerbotten. Det är inte omöjligt att vi i det här området når temperaturer på 33-34 grader.

Mest soligt, men i norr kan skurar förekomma

I landets södra halva väntas åter mest soligt väder.

Över norra Sverige väntas även här mycket sol, men på en del håll i Norrland väntas enstaka regn- eller åskskurar under eftermiddagen.

Svalare luft norrifrån

Värmen håller i sig, men svalare luft rör sig in längst i norr under dagen. Imorgon blir det fortsatt soligt och temperaturer runt 30 grader i stora delar av landet.

Både sol och skurar

Under helgen väntas fortsatt en hel del sol, men i Götaland kan regn- eller åskskurar blomma upp under lördagen. På söndag väntas regn eller skurar, lokalt med åska, röra sig in västerifrån över södra Sverige. I samband med detta blir det något svalare i hela landet.

Mer normala temperaturer för årstiden nästa vecka

I början på nästa vecka sker ett omslag till mer ostadigt väder och vi får en temperatur som är mer normal för årstiden med runt 20 grader.

Comments(0)

Log in to comment